Diagnostiske løsninger

I Roche Diagnostics utvikler vi diagnostiske tester, instrumenter og digitale løsninger med mulighet til å forbedre helsevesenet for mennesker i hele verden.

Vår kjernevirksomhet er i forskningen, utviklingen og leveransen av in-vitro-tester for diagnostisering av en rekke sykdommer, inkludert diabetes, Covid-19, hepatitt, HPV og mange fler.

In-vitro-diagnostikk (IVDer) er tester som kan påvise sykdom, tilstander og infeksjoner ved å bruke prøvemateriale som blod eller vev tatt ut av menneskekroppen. De hjelper helsevesenet med å diagnostisere pasienter effektivt og å anbefale passende behandling.

Prøvene analyseres direkte på legekontoret eller i laboratorier, som vi leverer tester og instrumenter til.

De fleste av våre in-vitro-tester kjøres på diagnostiske instrumenter som vi utvikler og leverer selv eller ved hjelp av eksterne partnere. Noen av disse apparatene er små, og benyttes for å analysere en pasients blod eller urin. Du finner disse på legekontorer og klinikker. Andre instrumenter er store analysemoduler, noen på størrelse med små biler, som kan integreres for å tilby en sømløs molekylær diagnostikkløsning for sentrallaboratorier. Disse systemene kan analysere hundrevis av prøver parallellt, og tester for mange forskjellige sykdommer.

De laboratoriebaserte diagnostiske systemene har avansert teknologi og er like sofistikerte som de du kan finne i moderne luftfart. Disse analytiske laboratorieinstrumentene er fullautomatisert, noe som gjør det mulig å analysere et stort antall prøver på kort tid. I tillegg reduserer avansert automasjon muligheten for feil, noe som kommer pasienten til gode. Laboratoriene er dermed i stand til å levere pasientresultater av høy kvalitet, på en meget effektiv måte.

Digitaliseringen av helsesystemet åpner for en rekke nye muligheter som kan forbedre kvaliteten på helsevesenet og gjøre tjenester rimeligere. I Roche har vi utviklet en bred portefølje av digitale løsninger for leger og pasienter.

For laboratorier tilbyr vi programvarer som støtter spesialister i sitt diagnostiske virke, som for eksempel patologers tolkning av vevsprøver gjennom kunstig intelligens. Disse verktøyene erstatter ikke patologene, men gjør at de kan arbeide mer effektivt og selvsikkert i diagnostiseringen. Vi utvikler også løsninger som automatiserer og knytter alle områder og instrumenter i et laboratorie sammen. Det fører til høyere effektivitet og reduserer sjansen for feil i laboratoriet. Laboratorieresultater av høy kvalitet vil alltid komme pasientene til gode.

I tillegg til den brede porteføljen av diagnostiske tester som understøtter legens besultninger, kan vi også tilby dem klinisk beslutningsstøtte: Ved å bruke individuell pasientdata og siste tilgjengelige medisinske informasjon, vil algoritmer og kunstig intelligens foreslå behandlingsmetoder. Det vil støtte legene i valget av den optimale behandlingstilnærmingen for hver enkelte pasient, basert på den store mengden tilgjengelig data.

Til pasienter tilbyr vi primært diagnostiske løsninger for selvmonitorering. For eksempel finnes det en smarttelefon-applikasjon for mennesker med diabetes som hjelper dem med å håndtere sykdommen sin. Vi utvikler også verktøy som kan levere raske testresultater til pasientens smarttelefon, i områder med begrensede ressurser.

Finn ut mer om dette

Full oversikt over Roche sine diagnostiske løsningerLokale sikkerhetsansvarligeKlinisk laboratorieNeste generasjons sekvenseringsforskningLivsvitenskapsforskningCustomBiotechDiabetes Care
KontaktGlobaltlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeOm RocheLegemidlerDiagnostiske løsningerKarriereMediaPersonvernerklæringBrukervilkårRetningslinjer for sosiale medier