All.Can er stolte av å være hovedsamarbeidspartner til Kreftkompassets kommende bok: «Hver dag teller – livet etter kreft».

Mange opplever tiden etter avsluttet kreftbehandling som mer utfordrende enn selve behandlingen. Boken «Hver dag teller – livet etter kreft» er en blanding av pasienthistorier, faglig informasjon og gode tips og råd. Boken inneholder også et kapittel om hvordan det er å leve med kreft, noe som blir stadig vanligere i Norge.

Innholdet i boken er valgt ut i samarbeid med tidligere pasienter, pårørende og helsepersonell. Både for å gi konkrete råd til hva man selv kan gjøre for å mestre hverdagen, men også for å hjelpe tidligere pasienter med å forstå at de ikke er alene om å oppleve tiden etter avsluttet behandling som utfordrende.

  1. Å komme hjem - overgangen fra behandling til hverdag

  2. Seneffekter - de vanligste seneffektene og håndtering av disse

  3. Mestring av den nye livssituasjon

  4. Å akseptere din nye hverdag

  5. Sex og samliv

  6. Relasjoner - familie, venner og kollegaer

  7. Å leve med kreft

  8. Kontroller og frykt for tilbakefall

Alle kapitlene har en personlig skildring – etterfulgt av praktiske og faglige råd.

Boken forventes utgitt 15. november. Les mer om boken på

Jeg ser på behandlingstiden som en togreise. Toget er fullt av flinke folk som hjelper oss og vi vet hele tiden hvor neste holdeplass er. Vi vet hva som venter oss og hvem som møter oss. Vi har en plan og et mål om å nå frem til endestasjonen. Det er slitsomt, men sammen skal vi få det til. Men når vi er fremme, toget stopper og vi går av, da føler vi oss usikre. Hvor skal vi gå nå? Her er det så mange skilt til ulike steder. Og kanskje verst av alt, alle de flinke folkene som hele tiden har vist vei, støttet og hjulpet oss, er ikke her lenger. Nå må vi finne veien selv.

Karine Dehli

Pårørende i boken

Finn ut mer om dette

All.Can Norge er: Hjernesvulstforeningen, Lungekreftforeningen, CarciNor (NET-kreftforeningen), Aktiv mot kreft, Roche Norge og Bristol Myers Squibb Norge.Kreftkompassets overordnede mål er å bidra til økt livskvalitet hos personer som har eller har hatt kreft.

Flere historier

Se alle historier