Skreddersydd behandling til hver enkelt pasient

Nye måter å gi kreftbehandling på kan gjøre hverdagen lettere for både pasienter og pårørende.

Enhver person som lever med kreft er unik, og alle har ulike behov og preferanser når det gjelder behandling. Takket være medisinske fremskritt finnes det nå mange nye behandlingsalternativer tilgjengelig, men mange av disse krever fortsatt reise til et sykehus for lange behandlinger. Nye måter å administrere kreftbehandling på kan redusere belastningen som en kreftbehandling innebærer, for både pasienter og pårørende.

Hvordan kan kreftmedisiner gis?

Behandling for kreft starter med en grundig diagnose og kan inkludere kirurgi, strålebehandling og/eller medisiner administrert på ulike måter, avhengig av krefttypen. Noen medisiner er tilgjengelige i forskjellige administrasjonsformer, mens andre ikke er det. Behandlingsregimer kan også endres underveis i behandlingsforløpet. Hvis du eller noen du bryr deg om har fått en kreftdiagnose, kan din lege gi råd om tilgjengelige behandlinger og hvordan de administreres. Snakk med din lege for å lære mer om hvilke alternativer som passer for deg.

Mange kreftmedisiner blir administrert gjennom en intravenøs infusjon. Denne type administrering tar fra 30 minutter og opptil flere timer.

Noen kreftmedisiner kan bli injisert under huden på kun noen minutter.

Andre kreftmedisiner er tilgjengelige som kapsler eller tabletter.

Sammen redefinerer vi kreftbehandling

Hos Roche er vi dypt engasjert i å endre hvordan kreft diagnostiseres, behandles og følges opp. Vi samarbeider tett med helsevesenet for å møte utfordringene gjennom hele pasientreisen – fra diagnose og behandlingsstart til oppfølging.

Vårt mål er å forbedre både behandlingsresultater og livskvalitet. Dette innebærer også å utvikle behandlingsløsninger som tilpasses pasienters og behandlers behov og preferanser. Hver enkelt som gjennomgår kreftbehandling fortjener et alternativ som passer deres livsstil og ønsker.

Les mer om lungekreft her

Finn mer ut om dette

M-NO-00000983 | Februar 2025