Nå kommer MS-bussen til Norge

NO/OCRE/1905/0009

MS-bussen er en rullende kafé som gir mennesker som ikke har multippel sklerose (MS) mulighet til å oppleve noen av symptomene på MS. Prosjektet startet som en kafé, «MSunderstood Coffee Shop» i Irland, et samarbeidsprosjekt mellom MS Ireland og Roche. Det var et ønske om å åpne en kafé flere steder, slik at enda flere kunne oppleve symptomene og lære mer om MS. Derfor ble konseptet gjort om til en buss som kan kjøre til flere land og byer. I samarbeid medtar Roche nå bussen til Norge. 

I forbindelse med verdens MS-dag 30. mai drar MS-bussen på turné i Norge. Bussen er en hyggelig samlingsplass; en kafé der folk inviteres inn til en kopp kaffe og en prat. Kaféen er laget slik at gjestene får oppleve noen av symptomene på MS. For eksempel er stolene lave og tunge, kaffekoppene er vanskelige å holde og menytavlen blir plutselig utydelig. Fordi det er veldig mange som har lav kunnskap om MS og misforstår sykdommen, har kaféen i Norge fått navnet MSforstått kafé.

Svært mange vet verken hva MS er eller hvordan sykdommen påvirker livet. Målet med MSforstått kafé er derfor å sette MS på dagsorden. Vi ønsker å øke kjennskapen til, bevisstheten rundt og forståelsen av hvordan det er å ha MS, forteller Gudrun Sofie Østhassel MS-forbundet.

I tillegg til en hyggelig prat med MS-forbundets medlemmer, kan du hjelpe oss med å fylle ønsketreet vårt. På små lapper kan alle kaféens gjester dele sine ønsker. Hvis du har MS, hva skulle du ønske at folk visste om MS? Hvis du ikke har MS, hva vet du om MS? Ved å fylle treet med dine tanker, vil du bidra til å spre kunnskap og bygge forståelse.

Nå ønsker vi at så mange som mulig av våre medlemmer, pårørende og publikum besøker MSforstått kafé! Bussen stopper i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Haugesund og Bergen, så sett av datoen for ditt hjemsted! 

  • 20. mai: Oslo, Youngstorget.

  • 22. mai: Kristiansand, Øvre Torget.

  • 24. mai: Stavanger, Kongsgata, ved Domkirken.

  • 25. mai: Haugesund, Oasen Storsenter.

  • 27. mai: Bergen - mer informasjon om plassering kommer.

Bussen vil være åpen mellom kl. 10 og 17.

Vi ønsker dere hjertelig velkomne, og gleder oss til å se dere på MSforstått kafé!

Flere historier

Se alle historier
KontaktGlobaltlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeOm RocheLegemidlerDiagnostiske løsningerKarriereMediaPersonvernerklæringBrukervilkårRetningslinjer for sosiale medier